Dé Escape Room van Nederland staat in Leidschendam

Onze Escape Room in Leidschendam biedt unieke ervaringen die deelnemers laten gillen, schrikken, lachen en verrassen. Wat zijn Escape Rooms eigenlijk? Deelnemers laten zich (vrijwillig) opsluiten en moeten in groepsverband de oplossingen vinden om te ontsnappen. Daarbij is samenwerking niet onbelangrijk. Sterker nog, het is cruciaal. Hieronder wordt meer verteld over de Escape Rooms die wij in ons arsenaal hebben.  

In Leidschendam is er een Escape Room voor iedereen

Als je kiest voor een Escape Room ervaring in Leidschendam krijg je waar voor je geld. Je kunt een kijkje nemen op de website waar je een afspraak kunt inplannen. Ook staan de beschikbare thema’s aangegeven. Zowel jong als oud kunnen hun lol op, omdat de verhaallijnen zijn ontworpen voor verschillende leeftijden.

Groepen van 4-6 personen hebben vaak succes. Dit ligt aan de verschillende taken die je op je kunt nemen. Eén iemand kan hints zoeken terwijl de anderen zich bezighouden met de puzzels.

Hoe Escape Rooms tot stand kwamen

Escape Rooms zijn bedacht in de Verenigde Staten in 2003. In 2010 kregen ze pas echt wereldwijde bekendheid. Het begon allemaal als rollenspel waarbij spelers zich als het ware in een personage laten omtoveren in een fictieve wereld. Rond diezelfde periode, in het begin van de 21ste eeuw, waren online games, zoals World of Warcraft, ook in opkomst. Tegenwoordig doen jaarlijks veel mensen mee aan een Escape Room of het nu als vriendenuitje, teambuilding of familieactiviteit georganiseerd wordt.

Horror-, actie en mysterie

Eerder werden al de verhaallijnen genoemd. Op onze website kun je zien uit welke thema’s je kunt kiezen. Voor horrorliefhebbers is Christina’s droom bij uitstek geschikt terwijl actiehelden kunnen kiezen voor de SWAT Escape Room. Café Voorburg is gezellig voor families en dan is er ook nog Café Voorburg Kids! Voor de jongere garde. Voor de diehard puzzelaars is er ook de DEA Escape Room waar het draait om het oplappen van de georganiseerde drugs misdaad. In alle kamers zorgen de licht- en geluidseffecten voor een totaalbelevenis die je niet snel zult vergeten.