Claustrofobie geen obstakel in onze Escape Room

Het zweet breekt je uit en je hart gaat sneller kloppen bij de gedachte aan nauwe ruimtes; claustrofobie kan best eng zijn, dus voor mensen d­ie hier last van hebben is een Escape Room niet geschikt. Of toch wel? Wij hebben Escape Rooms op maat voor mensen die (lichtelijk) claustrofobisch zijn. Zo is iedereen verzekerd van een leuke, maar vooral veilige ervaring zonder paniek of angst.

 

Een gesprek over claustrofobie voordat je de Escape Room betreedt

Ongeacht of je claustrofobisch bent of niet is het altijd wel een beetje spannend om een Escape Room te betreden. Je weet niet wat je te wachten staat en mensen zijn van nature een beetje bang van het onbekende. Daarom vinden wij het belangrijk om onze deelnemers goed te informeren en bovenal zelf goed geïnformeerd te zijn over onze deelnemers. Waar zijn ze precies bang voor? Het kan namelijk zo zijn dat hulpmiddelen de angst bestrijden en de wetenschap dat wij altijd optreden in geval van nood of paniek is ook een geruststellende gedachte.

Luister altijd naar je intuïtie

Het is goed om nieuwe dingen te proberen en zo je horizon te verbreden, maar belangrijk is om altijd eerst naar je gevoel te luisteren. Een Escape Room speel je in een groep, dus je hebt altijd hulp en geruststelling van je vrienden of familie, maar uiteindelijk is het een mentale kwestie. Als je een Escape Room betreedt en er vindt toch paniek plaats dat kun je gebaren met je armen en drukken wij op een knop, zodat je de ruimte kunt verlaten.

Oog in oog met je angst

Het klinkt als vanzelfsprekend om kleine ruimtes te vermijden als je lijdt aan claustrofobie, maar dat is niet de juiste aanpak. Om over je angst heen te komen is het goed om, stap voor stap, je angst onder ogen te zien. Dit kan bijvoorbeeld door steeds langer in een kleine ruimte zoals een lift te zijn en deze tijdsduur langzamerhand op te bouwen. Voor meer informatie over dit onderwerp is er online veel literatuur, maar als je twijfelt kan een bezoekje aan een zorgprofessional ook een goed idee zijn.