10 Tips om uit een escape room te ontsnappen.

Speel je regelmatig een escape room of wil je er binnenkort eentje gaan spelen?

Dan hebben wij hier 10 tips op een rijtje staan om succes en snel uit de escape room te ontsnappen.

 
 
1.

Speel als één team samen met elkaar. Bij voorkeur altijd met dezelfde spelers zodat je op elkaar ingespeeld raakt. Afhankelijk van de te spelen kamer is tussen de 4 en 6 spelers een perfect aantal.

 
 
2.

Vraag om hulp! Lukt het jou niet een puzzel op te lossen vraag dan een medespeler om hulp. Hij of zij kan met complete nieuwe en frisse inzichten misschien wel direct de puzzel oplossen.

 
 
3.

Niet hardop denken. Door hardop te denken bij het oplossen van een puzzel zou je zomaar je mede teamlid op het verkeerde spoor kunnen zetten. Probeer het eerst zelf. Lukt het daarna de medespeler ook niet dan kan je altijd je ervaringen of ideeën uitwisselen.

 
 
4.

Hardop benoemen wat je vindt. Door hardop te benoemen wat je hebt gevonden weet iedereen wat er aanwezig is. Misschien heb jij niets aan bijvoorbeeld een puntenslijper maar zit je teamgenoot net met een potlood zonder punt.

 
 
5.

Luister naar elkaar. Wat zeg je? Ja precies luister naar wat een ander denkt, vindt of vertelt. Door samen te werken zal je veel verder komen in het spelen van een escape room.

 
 
6.

Kubus gedachte. Bekijk en benader iedere ruimte vanuit de kubus gedachte. Door systematisch door de kamer te gaan zal je geen details missen om de eindstreep te behalen. Vergeet ook het plafond en de vloer niet!

 
 
7.

Gebruik geen kracht. Het is echt niet nodig om kracht te gebruiken in een kamer. Alles is erop gebouwd dat het voor iedereen te spelen moet zijn. Door kracht te gebruiken kunnen er alleen maar dingen kapot gaan die je in het spel zullen beperken.

 
 
8.

Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Misschien een rare tip. Maar als je te laat binnen komt begin je als met stress aan het spel wat zeker niet bijdraagt aan een goed verloop. Ditzelfde geldt overigens ook voor alcohol gebruik…

 
 
9.

Durf om een hint te vragen. Als je niet meer verder komt in het spel is er niets mis mee om een hint te vragen. De gastheer of gastvrouw is er niet voor niets en heeft als doel jou een leuke beleving te laten beleven, niet om je gefrustreerd naar huis te laten gaan.

 
 
10.

Duik niet met z’n allen op een puzzel. Verdeel de taken tijdens het spel. Hiermee kan je echt tijdswinst behalen. Er is vaak genoeg te ontdekken of te ontcijferen voor iedereen. Werk alleen of in koppels om de oplossingen te vinden.

 
 
11.

Bonus tip.
Luister naar het intro van de video of van de gamehost. Hier kan je veel ellende of fouten mee voorkomen tijdens het spel.